Kursus Metodologi Penyelidikan & SPSS – KPM 18 – 24 Mei 2014

Sekitar bulan Mei sememangnya menjadi kesibukan pada cik… tawaran kursus yang datang amatlah banyak sehingga tidak mampu untuk menghadirkan diri.

Minggu ini, berkursus di Quality Hotel KL… since sibuk melibatkan diri dalam dunia penyelidikan maka cik mempersiapkan diri dengan ilmu sepatutnya. Belajar ilmu SPSS telah acapkali cik hadiri, namun kerana tiada penggunaan makan HILANG!!!! Sebagai persiapan untuk sambung master maka bermulalah perjalanan cik meneroka dunia baru SPSS dengan didikan daripada Prof2 yang hebar iaitu Prof Turima dan  Prof Bahaman daripada UPM.

 

image

image

image

image

image

Penang 3D Museum

Here we go before check – in…. since still have time…. this is the 1st time Cik visit any 3D museum….and it remind me last 2 week cases in JB… hehe.. biarlah rahsia.. apa yg terjadi…

When arrive… we can take pic around… and it looks real…

image

image

image

image

Cik Cery

Outing time… short trip… to PD – Akar Beach Resort

Morning…. since menikmati cuti 1 May… cik berpuasa kononnya.. so decide utk pegi Melaka… berbuka kat luar… hee….

Aktiviti cuti adalah… menonton wayang… dan makan…  lama x keluar layan diri sendiri… jalan2.. cuci mata…

image

Decide nak tgk citer ni… sbb minat pelakon nya.. Nicolas Cage.. dah tua pun pakcik ni… apa pun ok laaa full of action…

Sekitar jalan2 survey nak berbuka apa… sempat jugak cik tgk2.. banyak sales ni…senpena Hari Ibu dan Hari Guru…. mesti meriahkan… cleb8…

image

Dah puas jalan2… decide makan kat Nando’s…. konon2 diet laaa tp macam dah lari dari menu yg sepatutnya.. hantam sajalah… hehe… sedap…. dah kenyang… cik makan gelato plak… delicous…

image

Kata orang… menikmati masa yang ada… time ni macam rasa nak ditelan tau…hehe… kalau sesiapa yg kenal cik… u should know… i mmg suka makan2 ni… sebab tu bolat…

2 May 2014 – trip to PD…

Yeaaaahaaaaaa ….. ikotkan hati rasa nak berenang2 jerk…. hee sbar2… drive to muar.. settlekn urusan ngn adik dlu.. pastu… g rumah kak ina.. as she already plan laaa cik ikot jekr… hehe..  layan…. tempat di tuju ada Akar Beach Resort, Port  Dickson…

image

Yeah…. dah sampai… sementara tunggu kak ina check in… jom kita selfie.. hobi bersama bebudak…

image

 

Give it a pose kids…. smile…. muncung sket… sambil2 tunggu Super Mom…. Kak Ina check in kn bilik… me… bergedik2 kejap dengan bebudak… hehe…. Rizqi ni dah macam diva camera… pandai jerk posing…

image

Hi aunty Cery…. cepat2…. taddaaaaaa mana mama ni…. haiiiiyaaaa…. sampai bergolek2 dah bebudak ni… tunggu mama dtg bawak kunci bilik….

image

Sekitar menunggu…. cik bergambar dengan budak cute…comel.. lagi bijaksana ni.. names… rizky and jannah… such a great day with this kiddos… love u syg… muah2… hehe… dah puas bergambar dalam kereta…

Jom!!!!! Check it out… our room for today.. 309 is the number… cak3…

For me.. bilik luas laa.. dengan view menghala ke pantai.. cuma sedikit terlindung dengan pokok2…. kemudian… boleh tengok kolan renang.. skodeng2 laaa hehe….. bunyi2 nakal sket…. grrrrr

image

From inside… we can see ada TV lcd… puas laaa menonton dengan ada siaran Movie kan… kemudian.. beranda diluar.. untuk kami skodeng org kat kolam renang… hehe… best…

image

Dengan katil double single… so we share laaa dgn kids… by the way selesa jerk…. 🙂

image

Ini view dari bawah….. kolam renang yang ada bahagian dewasa dan kanak2 …. selesa… I dgn kak ina lepak2 sambil berjemur… bebudak mandi… ikot hati nak jugak join skali… tapi segan laa.. hehe.. maybe next time…

image

Sesi petang… lepas budak2 selesai mandi kolam… inilah lokasi seterusnya.. shower…. sebab aunty dah lapar…. nak pegi dinner…. yeah!!!! makan….makan…..

image

So… ini bilik superior katanya… sekitar suasana dalam bilik…. pemandangan dari bilik… kolam renang tu sgt2 melambai2…. hehehe… geram tgk air…

image

Dah siap letak beg… masa utk cik posing2 pulak… as usual… i love taking pic… nak jadi model.. x ckp kurus… heheheh….

image

Mari2 kita ambil angin petang… teman budak2 mandi kolam… seronok jadi budak2 ni… kalau cik nak mandi.. kene amik private pool… sbb cik malu… heheh…. maybe for next holiday…

 

Cik tunggu masa utk matahari terbenam… menikmati dan mensyukuri ciptaan Allah yang begitu sempurna aturannya… indah… tiada ungkapan mampu terluah… sempurna…. tenang….

image

So next…. dinner time.. kan dah kata cuti means cuti.. diet pun anto g bercuti.. hehe… makan kasi puas… hehe… hancussssss….. dh craving sgt nk drink hazelnut hot choc…. delicious… rindu Dublin… huaaaa

Sebelum keluar dinner… sempat lagi posing2 kat lobby hotel… sentiasa bergambo… hobby katanya… hehe…

Since dah berjalan n cik dah menCUTIkan diet… maka… I have to grab MY HAZELNUT HOT CHOC….. lokasi kami…. Starbucks Waterfront …. seronok juga waterfront ni… lokasi yang cantik… menarik… ada Kenny Rogers, Mc’ Donald, Karaoke ,  CoolBlog, Kedai Kek King’s and lain2 la…. banyak….

Cik suka lepak situ.. kalau malam2 berangin2.. nice place to hang out for bebudak yang tgh UP… hehe.. or akak2 or family… semua la…

3 May 2014 – start with morning walk…

image

Ni kasi tunjuk bakat yg x berbakat pun….. aktiviti pagi lepas solat subuh… kami jalan2 kat pantai.. lupa nk cari apa nama pantai tu… by the way.. cantik… and best utk mandi2….

menconteng di pasir… aktiviti biasa kalau kat pantai kan… seronok… dengan rizki n jannah pun join skali… hehe.. budak2 ni… Nampak kecil.. tapi matang dan memahami… seronok kawan ngn dia orang…

 

To be continue…

Cik Cery