Precious memories during Europe Trip

Dikala kesibukan bekerja… dengan kelas yang penuh…. kursus sana sini, silih berganti…. kepenatan…. cik tiba2 teringat perjalanan Backpackers bersama kawan2 semasa berkursus di Ireland. Suatu pengalaman yang sangat berharga sebab cik merasa tidur di lantai seperti gelandangan rasanya… seramai 9 orang… kami relax jerk tido kat airport. Bila dikenang semula… tersenyum sendiri… Perjalanan bermula seawal pagi dari Dublin ke Barcelona… macam mimpi jerk.. nak pegi sana…. hey… bgn2…. kita nk g bercuti…… semangat betol… hehe….

Thumb up for Abe Ritz untuk perancangan trip ini... dengan Kak Amy....
Thumb up for Abe Ritz untuk perancangan trip ini… dengan Kak Amy….

Sambil2 tunggu kawan kat lobby Regency Hotel Dublin, dah menjadi kebiasaan buat Cik untuk berSelfie…. hobby la katakan…. posing sket…. senyum… snap…

Hobby berselfie memang sentiasa ada... hehe... selfie dulu....
Hobby berselfie memang sentiasa ada… hehe… selfie dulu….

as usual, kami hanya menggunakan public transport sepanjang di Ireland. tunggu bas kuning laaaa…

Bersama Ritz Travel ke Euro Tour
Bersama Ritz Travel ke Euro Tour

Kebiasaan dari Dublin 9 nak ke Aiport Dublin ambil masa dalam 30 min sahaja dgn tambang dalam 2.4 euro… dengan cuaca yg dah agak sejuk… bercuti ala2 backpackers menyebabkan rasa sejuk… kebetulan hujan… redha jerk aaaaa….. dah sampai airport… yeah2…… bercuti… seminggu jerk… jalan nk round2 dekat 5 lokasi… wow… besar cita2 kan… so check in pertama… mesti ambil gambar kan… hehe…..

Group Photo sebelum bermula perantauan....
Group Photo sebelum bermula perantauan….

Disebabkan kali pertama pikul beg, agak besar laaa… excited pun ada sbb selama kt Malaysia asyik usung beg tarik…. ke sana ke sini… mcm2 brg nak bawak.. so bila dh mcm ni… pandai jugak mengemas kan…

Ready to go..... see being a backpackers with my new bag
Ready to go….. see being a backpackers with my new bag

berkumpul di dalam airport dengan mereka…. mendengar taklimat ketua rombongan Abe Ritz…..diberikan segala keperluan… taklimat about our doc, procedure, bag size… blaa…blaaa..blaaa…

hye u.... sini2... senyum sikit.....
hye u…. sini2… senyum sikit…..
Check2 pasport ada.... slip penerbangan ada.....
Check2 pasport ada…. slip penerbangan ada…..
Kami bersedia untuk terbang.... check in kejap...
Kami bersedia untuk terbang…. check in kejap…

Masing2 dah semangat…. baru kat airport dah berkeping2 gambarkan… hehe…. selamat jerk dari kastam… posing lagi…. aktiviti wajib kami…. kiki….

Posing dulu selepas selesai check from kastam.... legaaaaaa
Posing dulu selepas selesai check from kastam…. legaaaaaa

Perjalanan trip ni… sgt beruntung kenal Abe Ritz…. banyak membantu dalam pelaksanaan percutian kami….. beliau pun kalau bab bergaya no satu… banyak posingnya….

Nampak x gaya Ketua Rombongan kami.... menunggu anak2 buah...
Nampak x gaya Ketua Rombongan kami…. menunggu anak2 buah…

Masuk2 jerk…. nampak pharmacy Booth… dah cm tempat wajib lawat or pegi… hehe… suka beli brg2 kat sini…. semua ada… siap duit jerk laa.. huaaaa…..

This is my fav phrmacy tau.... siap buat member card... best sgt...
This is my fav phrmacy tau…. siap buat member card… best sgt…

Penerbangan yang bakal di naiki sebentar lagi…. huhu…. semua flight naik Ryan Air… sebab penerbangan ni yang paling murah… and sesuai dengan budget kami… pada pendapat cik… OK!!!!! sebab selesa jerk.. cuma dia org ni strict la…. utk saiz beg.. lepas tu berat beg… kene jaga… suma layan diri….

Bakal ku terbang sebentar lagi...
Bakal ku terbang sebentar lagi…
Kebanyakan penerbangan tambang murah di monopoli oleh Ryan Air ala2 Air Asia jerk....
Kebanyakan penerbangan tambang murah di monopoli oleh Ryan Air ala2 Air Asia jerk….

Ready…. beratur2…. nak naik ni…. mcm naik bas… kat luar tu dah lew hujan…. hehe…. 20131102_152029 Semasa dalam flight…. memang jelas mereka berjimat… tiada ruangan letak barang… lepas tu… panduan keselamatan terus lekat kt kerusi… x kn hilang laaa.a…..

Tengok2... keselamatan kene jaga... tau... tau...
Tengok2… keselamatan kene jaga… tau… tau…

SELAMAT JALAN….. tinggalkan kg Halaman sebentar…. konon2 mcm org Dublin laa… hehe….. kelihatan kehijauan di sekitar Dublin…

Selamat tinggal kg halamanku... Dublin... ehhehe... nak pi bercuti kejap...
Selamat tinggal kg halamanku… Dublin… ehhehe… nak pi bercuti kejap…

To be continue……

Advertisements

Kejadian di Lebuhraya Plus

Cik sedikit trauma.. terkejut… masih terbayang kotak itu terpelanting ke arah kereta kawan cik.

Siapa sangka dalam kami sudah hampir sampai… kejadian yg tidak di ingini berlaku… kesian pada kak Ijad.. sabar ye kak…

image

image

Inilah kotak hitam yang menghentam kereta kak Ijad sehingga remuk dan pecah cerminnya… bole pulak lori mana ntah tercicir bende ni…

image

Ini keadaan cermin… kemalangan berlaku walaupun kita dh berhati2… apa pun bersyukur sebab selamat.. alhamdulillah.. harap kak ijad bersabar.. ada hikmahnya Allah beri dugaan itu..

Kreatifkan dirimu… aktifkan….yeah!!!

Cik kene pegi kursus…. masa berada kt Vietnam dapat email… so ready to work while still on Vacation… huuu… i do apply utk kursus tu… Kursus Adaptasi Kreativiti dan Inovasi Kerjaya… KL here we goooo…

image

image

Berkursus dengan rakan sekerja.. sekali dgn ustazah…kak azi dan kak hani… we go together… 1st time g kursus beramai2…

image