Hasil aktiviti dalam kelas Pengiklanan

Mengajar subjek Pemasaran On 3….. sesuatu yang baru.. bila mengajar La 2 iaitu pengiklanan dan promosi jualan….
Tugasan pertama bagi budak buat perbandingan antara pengiklanan malaysia dgn luar negara… so mcm laa iklan yg dpt ditayangkan..

Iklan ni dari petronas.. saya sendiri suka dah masih terharu each time tgk iklan hari raya ni… tentang seorang ibu bersama2 anak2nya…

Next… tugasan.. pelajar buat board utk pengiklanan.. so boleh nampak laa kreativiti budak2… and rajin malasnya mereka.. huuu.. apa pun they did their best…

image

Ini dari group ira n wan… tentang tudung… dah re-do masih ada lg ruang2 yg dibazirkan…

Second group puspa and pakcik… ini lagi… geram…. geram… dah suruh betulkn masih sama jerk.. maka terima jekr nanti markahnya..

image

Apa pun ttp ok.. ada effort utk edit and print… geram sbb nk keje sng….

image

Ini group sasi n divya.. puas hati laaa… sbb nampak effort dia.. cuma gambar2 helo kitty tu sgt x sesuai…

image

Group kak yati and kak noi.. pun dh ok selepaa buat semula.. kalau tfk yg smlm punya.. sadis.. apa pun ok..

Tahniah pada semua sbb dh buat dengan baik.. yang penting budak2 ni faham apa itu pengiklanan dalam majalah..

Menuntut ilmu itu perlu berterusan… mana yang kurang tu dtg dari saya sendiri… Selamat maju jaya.

Hasil aktiviti dalam kelas Pengiklanan

Mengajar subjek Pemasaran On 3….. sesuatu yang baru.. bila mengajar La 2 iaitu pengiklanan dan promosi jualan….
Tugasan pertama bagi budak buat perbandingan antara pengiklanan malaysia dgn luar negara… so mcm laa iklan yg dpt ditayangkan..

Iklan ni dari petronas.. saya sendiri suka dah masih terharu each time tgk iklan hari raya ni… tentang seorang ibu bersama2 anak2nya…

Next… tugasan.. pelajar buat board utk pengiklanan.. so boleh nampak laa kreativiti budak2… and rajin malasnya mereka.. huuu.. apa pun they did their best…

image

Ini dari group ira n wan… tentang tudung… dah re-do masih ada lg ruang2 yg dibazirkan…

Second group puspa and pakcik… ini lagi… geram…. geram… dah suruh betulkn masih sama jerk.. maka terima jekr nanti markahnya..

image

Apa pun ttp ok.. ada effort utk edit and print… geram sbb nk keje sng….

image

Ini group sasi n divya.. puas hati laaa… sbb nampak effort dia.. cuma gambar2 helo kitty tu sgt x sesuai…

image

Group kak yati and kak noi.. pun dh ok selepaa buat semula.. kalau tfk yg smlm punya.. sadis.. apa pun ok..

Tahniah pada semua sbb dh buat dengan baik.. yang penting budak2 ni faham apa itu pengiklanan dalam majalah..

Menuntut ilmu itu perlu berterusan… mana yang kurang tu dtg dari saya sendiri… Selamat maju jaya.

Menjadi usahawan berilmu

Membaca merupakan hobi dari dulu lagi… pernah membaca buku ini ketika belum bertugas sebagai pensyarah… kini menggunakan buku ini untuk berkongsi dengan anak didik

Satu buku nukilan pakar motivasi terkebal.. Dato’ Dr Fadzilah Kamsah… sangat memberangsangkan isi dan kupasan didalam nya…

image

Buku ini boleh dijadikan bahan rujukan.. sumber motivasi oleh bakal – bakal usahawan selain menjadi panduan agar kita berada dilandasan yang benar… Teknik penulisan yang mudah… jelas dan penerangan mengapa…bagaimana… dimana… masa… tempat… menjelaskan… keusahawanan daripada sudut Islam…

Menariknya buku ini… ada ujian-ujian personality yang membawa kepada minat keusahawanan. Bolehlah kita mengenali potensi diri…

Rasa bangga… boleh!!!!

Alhmadulillah…rasa bersyukur bila ada yang sudi belanja makan malam…. pulak ikan bakar… terima kasih yer.. kenyang…

Rasa bangga bila pelajar yg dlu nakal2.. sekarang dah ada kerjaya….. semoga rezeki melimpah2 buat kamu semua…

Kisah semalam… decide to go to Umbai Melaka for dinner… as usual drive si kecil ku…

Kalau bergerak dari tangkak… di cadangkan jalan terdekat ialah.. ikot jasin kemudian keluar Lebuh AMJ…

Bile dah sampai awal… tunggu bebudak dtg… apa lagi.. sesi #selfie laa… as usual… hobi katakan..

image

Dikala menunggu mereka sampai.. ambil angin laut… terasa nyaman.. dan tenang… Tempat ni adalah Umbai Lama.. bila turun kereta bau ikan and air masin tersangat menusuk hidung. Maka menikmati moment tersebut.

Bila dah sampai.. tokei yang nak belanja.. Shahir decide nk ke Parameswara… dihujung sekali dgn tpt yang luas dan selesa.. paling best sebab dpt rasa angin laut..

image

Undang goreng butter yang sedap… nyum2 rasanya… one of my fav menu kalau dtg sini…

image

Next menu wajib adalah sotong goreng tepung… awesome.. delicious… walaupun alergic… tapi hentam juga.. bak kata mak.. makan dulu.. sedapkan.. sakit kemudian.. heheh….

image

Kerang bakar ni shahir ngn syafiq order… not in my menu laaa sbb x minat… hehe.. tgk dia org makan selera jekr…

image

Pelengkap makanan mesti la sayur campur… bole laaa walaupun x berapa menepati citarasa i… ooohhhoooo..

image

Lupa pulak… kat sini bila kita duduk jerk mmg akan terus serve buah2an potong ni… bukan percuma tau… rm 3 satu bekas… kalau x silap laa…

image

Menu utama… ikan siakap bakar…. for me sikit x puas hati sbb mcm hangus… huuu tp ok laa…

Next is my fav ikan siakap sweet sour… taste good… lembut.. terasa fresh isi ikan… superb..

image

Ini laaa ikan yg terdampar tu..

image

Summary hidangan makan malam separuh mewah ni…

Makan beramai2 meriah.. walaupun on diet.. tapi korban kan sikit laa… demi mereka… orang dah belanja kan..

image

Ini lah hero2 malaya tu.. bile makan suma tunduk jekr… mood makan yg kelaparan…

Apa pun rezeki itu dari Allah… semoga kamu semua sentiasa diberkati. In shaa Allah… niat baik di balas baik…

Pulang ke Tangkak dengan kenyangnya.. and kelewatan pegi keje laaa…

Muar Famous Breakfast

Such a great place and awesome menu. We can get stay for breakfast… love it.. taste it..

image

Chicken satay + beef satay + perut = awesome…. hehe… enjoy eating.. forget about diet…

image

This is nasi lemak ayam goreng.. delicious… for Jannah and Rizky.. the kids enjoy eating the fried chicken…

image

image

Superlicious lontong for me and Kakak…. (Kak Ina)..

image

Since… everyone starving.. let us eat now… delicious.. eating and enjoying our time… with such a great scenary… muar river…

image

Masjid Biru Muar…… tenang rasa tgk dari jauh…

image

Ini jambatan muar… menuju ke Tanjung Agas

image

Hangout with them…. sempoi..

image

Me with Kak Zarina.. thx for the breakfast… kenyang… Alhamdulillah..

image

As usual.. selfie dah menjadi satu kemestian buat diri…

Take Off Day to Sabah

Sometime we need rest… when everything is seem so messy in head.. lot of things happen… take a long break and go for a holiday. …

This is my 1st trip to Borneo part and also as backpacker traveling alone. Feeling excited to explore a part of Sabah for this run away.

My trip starting on thusrday 6 Feb 2014 when i traveling to airport at 2.30am in order to catch my morning flight at 6.25am at LCCT.

Thank a zillion to Afidah by giving me shelter for a night and my brother for sending me to airport.

image

Makan malam dirumah fida.. and semua ni masakan mak yong… rajin skang sejak dia dh tukar profession… tahniah…

image

Ok meh kita selfie dlu… lepas dah dinner.. sambil tunggu atah… @atirah… dapat juga peluang utk jumpa
ex-hsemate masa kat Lendu dlu… banyak yg dh berubah…

image

Bersama atah… masa berubah… tapi persahabatan kita tetap sama… semoga terus berkekalan…

Perjalanan yang biasa2… walaupun tibe2 lupa letak tiket kat mana…. jalan2 sorg2… best2x… hehe…

2014-02-09 13.43.08 2014-02-09 12.19.52 2014-02-09 11.01.06 2014-02-09 09.42.18 2014-02-09 09.16.16 2014-02-09 08.55.37

Indah Ciptaan Allah.....
Indah Ciptaan Allah…..

2014-02-09 09.02.18

Ku merenung kamu... jauh di sana... di mana....???
Ku merenung kamu… jauh di sana… di mana….???

2014-02-09 09.15.27 2014-02-09 08.55.15 2014-02-09 08.54.04 2014-02-09 08.47.21 2014-02-08 15.50.10 2014-02-08 15.09.21 2014-02-08 15.05.52

My Lovely Cousin... ustazah...
My Lovely Cousin… ustazah…

2014-02-08 14.13.51 2014-02-07 18.18.34 2014-02-07 17.19.03

Awesome pisang Cheese... nyum4x...
Butter Prawn… nyum2x…. sedap…

2014-02-07 16.31.08 2014-02-07 16.31.48 2014-02-07 16.34.55 2014-02-07 17.10.35 2014-02-06 14.55.40 2014-02-06 14.55.09